På vej i uddannelse

Job- og uddannelseslinjen – Aarhus

Hvis du gennem Aarhus Kommune er blevet henvist til Job- og uddannelseslinjen betyder det, at du i en periode skal møde hos os i Aarhus, på adressen: Ny Banegårdsgade 42, 1. sal, 8000 Aarhus C.

Formålet med et forløb på Job- og uddannelseslinjen er, at du bliver afklaret omkring hvad du kan og drømmer om i forhold til uddannelse og job. I forløbet vil der også være mulighed for at komme i en virksomhedspraktik, for at understøtte dette. Du bestemmer selv, ud fra dine ønsker og drømme, og vi hjælper, hvis du er i tvivl.

Hos Job- og uddannelseslinjen arbejder vi med det hele menneske. For at vi bedst muligt kan afdække netop dine behov, vil vi gerne tage udgangspunkt i hvad du kan og er motiveret for. Det kræver derfor et tæt samarbejde og en åbenhed. Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang og har stort fokus på relationsopbygning, hvorigennem vi arbejder med at skabe troen og motivationen for at komme videre.

Første mødedag er altid den første mandag i den henviste periode. Her skal du fremmøde kl. 10, hvor en af vores uddannelseskonsulenter vil fortælle om forløbet og vise dig rundt. I den forbindelse afholdes der en samtale, hvor du i samarbejde med uddannelseskonsulenten vil planlægge et forløb, som tager udgangspunkt i dine behov.

I Servisio får du altid en fast kontaktperson, som du samarbejder med gennem hele forløbet. I kan tale om de emner, der er vigtige for dig, og du får hjælp til at finde en uddannelse, et job eller en praktikplads.

Ud over samtaler med din kontaktperson, skal du deltage i den relevante undervisning – det antal timer du har aftalt med Jobcenteret.

Klik her for at downloade folderen.

Et forløb med dig i centrum

Job- og uddannelseslinjen er for dig, der er mellem 18 og 30 år og har brug for støtte og vejledning til at afklare og realisere dine drømme i forhold til arbejde og uddannelse.

På Job- og uddannelseslinjen har vi flere tilbud, der altid bliver tilpasset dig og dine behov. Vi skaber et individuelt forløb, hvor du har mulighed for at arbejde med:

  • At blive klar på dit uddannelsesvalg og til at påbegynde din uddannelse.
  • At finde et kommende arbejdsområde.
  • At blive faglig opkvalificeret i dansk og matematik.
  • At finde en praktikplads i en virksomhed i Aarhus eller omegn.
  • At få udarbejdet et detaljeret og målrettet ansøgningsmateriale.
  • At få skabt en hverdagsstruktur med fokus på hverdagsmestring.
  • At få skabt et socialt og fagligt netværk.
  • At få fysisk træning i lokalt fitnesscenter.
  • At afprøve yoga og mindfulness.

I videoen ovenfor kan du høre Simon fra Job- og uddannelseslinjen fortælle sin historie. 

Disse tilbud er altid tilpasset dig og dine behov. Undervisningen foregår i mindre hold, hvor du har mulighed for at møde andre unge, der står i en lignende situation som dig selv.

Desuden vil du deltage i temadage, hvor vi arbejder med forskellige temaer, som forholder sig til hverdagsmestring. Her vil du få mulighed for at arbejde med dig selv, og blive klogere på, hvad der giver mening for dig. Videre vil der være teambuliding hver uge med fokus på at skabe et godt og stærk fællesskab samt afdække dine personlige, faglige og sociale kompetencer. 

Uddannelsesafklaring gennem virksomhedspraktik

I forløbet ved Servisio er der mulighed for at arbejde målrettet med etablering af virksomhedspraktikker, småjob, vikarjob og ordinære job. Sammen med vores uddannelseskonsulenter får du redskaber og hjælp til at finde interessante uddannelses- og praktikmuligheder, der tager afsæt i dine ønsker. En virksomhedspraktik kan hjælpe dig med at blive uddannelses-og jobafklaret, få en bedre forståelse for et arbejdsområde, udvide dit netværk, øge din motivation og gøre dig i stand til at tage et kvalificeret valg om fremtidig branche.

I virksomhedspraktikken vil der være løbende samtaler mellem dig, din kontaktperson og den virksomhed, hvor du er i praktik, således du aldrig vil stå alene. Virksomhedspraktikken kan variere i timetal og videre blive kombineret med undervisning i Servisio, så du får skræddersyet et relevant forløb med udgangspunkt i dine behov.

Praktisk information

Sted: Ny Banegårdsgade 42, 1. sal, 8000 Århus C.

Mødetid: Hver dag mellem 9-14. Op til 25 timer/uge efter aftale med sagsbehandler.

Offentlig transport: Gå afstand fra Aarhus banegård og Aarhus rutebilsstation.

Første dag: Den første mødedag er altid den første mandag i den henviste periode. Her skal du fremmøde kl.10:00, hvor der vil være en individuel samtale og rundvisning.  Til samtalen planlægger du samme med din kontaktperson dit forløb, som vil tage udgangspunkt i dine behov.

Afbud: Hvis du er syg og/eller er forhindret i at fremmøde, skal du melde afbud på telefon 60 98 11 04 eller 53 60 39 36.

Praktisk: Der er altid morgenmad, kaffe og te i Servisio. Frokost skal du selv medbringe.

Tilbudsnummer i Facit: 2.191.274

Servisio Job- og uddannelseslinjen